Freeilmainen.org sisältää harhaanjohtavan tarjouksen
Messengerin avulla liikkuu tällä hetkellä uusi huijausmenetelmä. Tällä hetkellä tai itse asiassa tässä tapauksessa tietoon ei saada Messengerissä sinua estäneet henkilöt, vaan tässä tapauksessa sinua houkutellaan tilaamaan harhaanjohtavan tarjouksen. Messengerin keskusteluissa mainosviestit väittävät kuitenkin, että tämän soittoäänipalvelun käyttö olisi täysin ilmaista.
Itse asiassa tässä käytetään muiden Messenger-tietoja tällaisien mainosviestien lähettämiseen. Käytännössä tällä soittoääniä tarjoavalla sivustolla ei Messenger-kirjautumistietoja kysellä, mutta uskon, että tässä käytetään jo aiemmin lopettaneen huijaussivuston Messenger-kirjautumistietojen tietokantaa hyväkseen, jotta tietämättömiä Messenger-käyttäjiä voisi houkutella uudelle soittoääniä tarjoavalle huijaussivustolle.
Freeilmainen.org näyttäisi olevan soittoääniä tarjoava sivusto, mutta jo ulkoasun perusteella luokittelisin sivuston huijaussivustoksi. Ulkoasu näyttäisi olevan nopeasti tehty, mutta se valitettavasti näyttäisi kuitenkin houkuttelevan monia henkilöitä syöttämään omaa matkapuhelinnumeroa. Etusivulla on todella ala-arvoisesti kirjoitetut käyttöehdot sekä lomake, johon tietoja voidaan syöttää. Palvelun hintaa ei ole mainittu etusivulla. Kuulostaako normaalilta sivustolta?
Etusivulla lukee myös, että sen alalaidassa näytetään valikoimassa olevat artistit. Ihmettelen vaan sitä, että missä nämä artistitiedot majailevat? Etusivulta en ole näitä artistitietoja löytänyt, vaikka sivusto oikein lupailee artistitietojen löytyvän etusivulta. Onko kenties kukaan muu löytänyt? Tämä kertoo viimeistään sen, että sivusto on huijaussivusto.
Käyttöehdot ovat todella kummalliset, koska en ole nähnyt vielä tähän saakka näin surkeasti kirjoitettuja käyttöehtoja missään. Käyttöehdoissa mainitaan, että palvelun tilaaminen aiheuttaa kustannuksia, jotka koostuvat datan siirtomaksuista ja tekstiviestin hinnasta sekä kuukausittain palvelu veloittaa tilaajalta 14 €. Messengerin mainosviesteissä palvelua väitetään kuitenkin maksuttomaksi. Onko tällaiset summat halpoja, jotka pitää maksaa palveluun liittymisestä ja sen käyttämisestä? Todella ilmaista, melkein jokaiselle kukkarolle sopivaa.
Tämä kaikki siis kertoo, että tässä soittoääniä tarjoavassa sivustossa on harhaanjohtava tarjous. Sivuston mukaan tilauksen voi myös peruuttaa, mutta millaisia maksuja siitä koituu? Onko kukaan selvittänyt? Halpaa tämä ei ainakaan ole, eikä todellakaan ilmaista. Kaiken tämän lisäksi sivusto tarjoaa apua, jos lähettää tekstiviestin heille. Tämä maksaa yhtä lailla kuin kaikki muut sivuston tarjoukset.
Jos tekstiviesti ei käy, yhteyttä voi ottaa itse sivuston perustajaan. Turha väittää, että näistä olisi mitään hyötyä, koska tuskin nämä sivuston ilmoittamat yhteystiedot oikeita ole. Näiden tietojen lopussa on oikeastaan varsin mielenkiintoinen väittämä, jonka luulisi saavan ihmiset ajattelemaan, että kannattaako omaa matkapuhelinnumeroa sinne edes antaa.
Jos sinulla on kysymyksiä, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluun osoitteella support@funmobilefi.com tai soita numeroon 0923114225. Asuinpaikka: 15/F, Tower 1, Grand Central Plaza, 138 Shatin Rural Committee Road, Shatin, Hong Kong. Lisämaksuja voi aiheutua.
Mieti todella tarkasti seuraavaa väittämää. Kuka perustaa soittoäänisivuston suomen kielellä suomalaisille, mutta antaa apua palvelun käyttöön ulkomailta? Itse asiassa yleensä suomalaisia sivustoja ylläpidetään suomen kielellä ja tukea annetaan suomeksi sekä hyvin usein osoitetiedot ovat suomesta. Miksi tämä huijaussivusto käyttää suomen kieltä, mutta tarjoaa tukea Suomen ulkopuolelta? Viimeistään tämän asian pitäisi kertoa sen, että palvelu on huijausta.
Freeilmainen.org-mainosviestit väittävät, että kyseinen palvelu tarjoaa ilmaisia soittoääniä. Itse sivustossa ilmaisuudesta ei mainita sanaakaan. Käyttöehdoissa mainitaan palvelun hinta ja se, että sen tilaaminen voi aiheuttaa lisämaksuja. Omasta mielestäni hintaa ei kuitenkaan mainita selkeästi ja tämän lisäksi itsekään en ole sitä hintaa aivan heti löytänyt. Sivustossa on harhaanjohtava tarjous, jota tulisi välttää.
Koskaan ei tiedä sitä, että pitävätkö nämä hinnat paikkansa ja tuleeko laskuun esimerkiksi ylimääräisiä maksuja. Kaiken kaikkiaan kyseinen huijaussivusto on todellakin huijaussivusto, koska sivustossa ei ilmoiteta kovin tarkasti palvelun lopullista hintaa ja sen lisäksi sivusto ei tarjoa kovin tarkkaa tietoa siitä, että mitä sieltä saa, jos palvelun menee tilaamaan. Yksinkertaisesti sanottuna älkää menkö tilaamaan sieltä yhtään mitään.
Olen päättänyt testata palvelua numerolla, jota ei ole olemassakaan. Seuraavassa kuvagalleriassa voit esikatsella huijaustapahtuman kaksi eri vaihetta. Klikkaa kuvia, niin näet ne suurempina. Näiden kuvien tulisi kertoa viimeistään sen, että palvelussa on harhaanjohtava tarjous ja että tästä sivustosta ei saa yhtään mitään ilmaiseksi. Palvelun numero on poistettu toisesta kuvasta, jottei kukaan menisi tilaamaan sieltä yhtään mitään.
Kuvagalleria

Sivustokuva 1

Sivustokuva 2
Aiheeseen liittyvää
- Harhaanjohtavaa mainontaa
- Logitechilta kahdeksan kaiutinelementin iPod- ja iPhone-telakka
- Seksikäs tietokonehiiri
- ZyXEL P660HW-D1 -ADSL-modeemi
- Creative ZEN Mozaic esittelyssä
Kerro kavereille
Tweet
- BB-talon "salahuoneen" sisältö paljastui – katso video
- Onko Big Brotherin Ksenia sinkku?
- Palvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut
- BB-Ksenian kaikkien aikojen seksikkäimmät suihkukuvat
- WordPress virittelyä
Keskustelua radioista ja tietokoneista. Tervetuloa!
4 kommenttia julkaisuun “Freeilmainen.org sisältää harhaanjohtavan tarjouksen”
Jätä kommentti
Kirjoitusohjeita
- Huomioi toisten mielipiteet ja ymmärrä, etteivät kaikki voi olla samaa mieltä kanssasi.
- Ole kohtelias ja huomaavainen, äläkä tarkoituksella provosoi tai loukkaa muita kirjoittajia.
- Muista, että jokainen kirjoittaja on aina vastuussa omien viestien sisällöstä.
- Lue tarkemmat keskustelun säännöt ennen kommenttien lähettämistä Mediablogiin.
Kaikki kommentit moderoidaan. Tällä hetkellä moderoitavia kommentteja ei ole. Toimitus varaa oikeuden poistaa asiattomat kommentit. Kaikki roskat estetään Akismetin avulla. Akismet on suojannut blogia 23 481 roskakommentilta.
mnikä se numero on et sinne vois lähetää sen stop jutun vai voiko edes lähettää?
Uskon, että sellaista numeroa ei ole mihin yhteyttä voisi ottaa. Kokeile yllä olevia tietoja, jos niissä olisi joku, joka tämän palvelun takana on. Toisaalta nuo tiedot näyttävät “vääriltä” enkä ihan heti uskoisi, että ne olisivat oikeat, vaikka freeilmainen.org-sivustosta ne hainkin.
älä lähetä mitään tähän puhelin no 0414835100. multa on puheajat hävinny vaikka en ole tilannu mitään. seuraava kun ottaa yhteyttä on poliisi jos tulee mulle yhtään viestiä teiltä.
Tämän blogin kautta tuskin kukaan ole sinulta puheaikaa varastanut, huijaussivuston tekijöitä on vaikeaa tavoittaa.